VANHURSKAUDEN NÄLKÄ JA JANO

edolla vartioimassa yöllä laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään. He

Autuaita ovat ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano, sillä heidät ravitaan (Matt. 5:6).

 

Jumala odottaa, että etsimme Häntä, emme siunausten emmekä minkään muun ulkoisen, itseämme hyödyttävän syyn vuoksi, vaan Hänen itsensä vuoksi. Hän toivoisi voivansa jakaa kanssamme omat päämääränsä ja suunnitelmansa. Koska Hän on vanhurskas, meidän tulee tavoitella samaa: ajatella, tuntea ja tahtoa kaikessa niin kuin Hän. Jeesus kutsuu tätä vanhurskauden näläksi ja janoksi. Nälkä ja jano ovat pakottavia tuntemuksia. Ne saa aikaan ihmiskehon elämää ylläpitävä tarve saada ravintoa ja vettä. Aivan samalla tavoin olemme hengellisesti riippuvaisia Jumalasta. Elämämme onnistuminen riippuu siitä, miten hyvin tiedostamme tämän tarpeen ja miten toimimme sen perusteella.

 

Tärkeä hengellinen lainalaisuus on, että Jumalaa täytyy aktiivisesti haluta, jotta Hänet voisi kokea. Ihmisen pitää etsiä Häntä enemmän kuin mitään muuta. Puolisydäminen muotokristillisyys ei voi milloinkaan johtaa syvälliseen Jumalan tuntemiseen. Toisaalta Jeesuksen sanoihin sisältyy ihmeellinen lupaus: Saavutamme täydellä varmuudella sen, mitä tavoittelemme. Meidät ravitaan. Jumala todella täyttää kaipauksemme, kun etsimme Häntä. Saamme oppia tuntemaan Hänen sydämensä ja jakaa Hänen unelmansa. Saamme edustaa ja edistää Hänen valtakuntaansa maan päällä. Ja kun aikamme tässä ajassa on ohitse, saamme jakaa ikuisuuden Hänen yhteydessään.

 

 

 

 

Powered by Aava 3